AIR-LIGHT Passive Version type E (PV-E)

Oversteek- ventilatienok met aan één zijde of beide zijden een lichtstraat 3-dubbelwandig lichtdoorlatend polycarbonaat golfplaat

Deze nok biedt veel lichtinval (afhankelijk van de uitvoering), heeft een eenvoudige constructie en een matige tot redelijke capaciteit voor het afvoeren van de afgewerkte lucht in de stal. Met name bij renovatieprojecten is de Air-light PV type E een goede oplossing.
Afhankelijk van de uitgangssituatie kan een Air-light PV type E namelijk eenvoudig worden geïmplementeerd op een bestaand golfplaten dak.

Het voordeel zit in het feit dat de nok voor een groot gedeelte kan worden aangepast aan de onderlinge afstanden van de bestaande gordingen.
Behalve het aanbrengen van een extra gording in de nok, hoeven verdere bestaande gordingen niet te worden aangepast of verlegd, hetgeen lagere bouwkosten oplevert.
De lichtplaat steekt 60 tot 80 cm door in een toepassing als deze en zal derhalve formeel gezien ondersteund moeten worden met bijvoorbeeld houten regels te plaatsen in de golf.

De nok wordt uitgevoerd met 3-wandige lichtplaten die worden gemonteerd op houten gordingen. Aan de luwzijde (oost) wordt een opstaande rand van aluminium gemonteerd.
De onderlinge afstanden van de gordingen en de maatvoeringen van de lichtplaten kunnen op aanvraag door ons  worden bepaald via speciaal daarvoor ontworpen tabellen.