Nieuwsbrief

Middels onze (digitale) nieuwsbrieven wordt u automatisch op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, aanbiedingen en nog veel meer.

Railgordijn

Met een railgordijn is het mogelijk een te openen wand te creëren in loodsen, schuren en grote ruimtes. Het gordijn heeft als belangrijke eigenschap dat het grote luchtstromen als tocht en wind tegengaat, zonder de ruimte hermetisch af te sluiten. Zodra het weer of de omgeving dat mogelijk maakt, schuift men het gordijn weg en is er vrij baan. Railgordijnen kunnen aan de buitenkant van ruimtes worden geplaatst, maar ook als afscheiding binnenin.

Uitvoering

Standaard worden railgordijnen gemaakt van licht ventilerend doek met een windreductie van 85% (WW670, zie materiaaloverzicht). Het is mogelijk hier andere materialen voor te gebruiken, of een combinatie ervan. Aan de bovenzijde van het gordijn bevinden zich rollers die om de 30 cm aan het gordijn zijn geconfectioneerd. Deze rollers lopen door de bijgeleverde rail. Onderaan het gordijn bevindt zich om de 75 cm. een haak met spangesp. De haak dient na het sluiten van het gordijn onder de RVS lip te worden gehaakt en daarna wordt dmv de overhaalgesp het geheel vast gezet en op spanning gebracht. Op deze manier hangt het gordijn netjes en strak.

Bediening

Afhankelijk van de gewenste uitvoering kan het gordijn naar 1 zijde of naar twee zijden worden weggeschoven. Aan de vaste zijde worden gespen aan het gordijn gemaakt waarmee het gordijn aan de muur of spantbeen o.i.d. kan worden gemonteerd. Aan de bedieningszijde wordt een sluiting aan het gordijn gemaakt. Deze sluiting bestaat uit een aluminium plank die in het gordijn en over de volledige hoogte van het gordijn gemaakt wordt met daarop gemonteerd een snelsluiting.