Power-Roll (algemeen)

Power-Roll  (Algemene toepassing)

Bovenaan vast gemonteerd, van onder naar boven openen

Met de Power-Roll biedt Wildeboer een op maat gemaakte oplossing voor het afdichten van openingen waarbij het zeildoek van onderen naar boven oprolt. Door de eenvoudige constructie is dit een doeltreffend en een financieel relatief aantrekkelijk systeem. Dit oprolprincipe wordt veelvuldig toegepast in de pluimveehouderij als afschermingsgordijn van
de Wintergarten. Vele andere toepassingsmogelijkheden van een Power-Roll systeem zijn echter denkbaar.

Werking

Bij montage van een Power Roll wordt het zeildoek (B) aan de bovenzijde van de opening vastgezet (A). Onderaan het zeildoek wordt een peesbuis geschoven die vervolgens als wikkelbuis fungeert (C). Deze wikkelbuis wordt aangedreven door een motor, die in een rail gemonteerd zit. Als de motor bediend wordt zal de wikkelbuis op- of afwikkelen en daarmee is het systeem in elke willekeurige positie te zetten. De elektromotor trekt zich zelf dus in de geleiderails via het zeil omhoog tijdens het oprollen.

 

 

 


Producteigenschappen
Max. gordijnhoogte 5,50 mtr.
Min.  hoogte ondermuur 20 cm tot 50 cm Afhankelijk van uitvoering
Max. gordijnlengte Afhankelijk van de uitvoering, tot circa 80 mtr.
Max. gordijnoppervlak Afhankelijk van de uitvoering tot  circa 240 mtr.²

Bediening

Elektrisch gestuurd via bedieningskast met op-/ stop-/ neer-knop.

 

Uitvoeringen

Afhankelijk van grootte en type opening wordt het systeem als volgt uitgevoerd:

  • Met buismotor in de wikkelbuis te plaatsen (Power-Roll type M )
  • Met Power-Roll motor, altijd in het midden van de opening te plaatsen (Power-Roll type L )
  • Met Roll-XL motor, links of rechts van de opening te plaatsen (Power-Roll type XL)

Uitvoering
 

Windgeleidebeugels

De geleidebeugels zijn onder te verdelen in binnen- en buitenbeugels. De binnenbeugels zijn geen standaard onderdeel van het ventilatiegordijn uitgezonderd het Power-Roll XL systeem.

Zeildoek

Het Power-Roll systeem kan met verschillende typen zeildoeken worden uitgevoerd. Een combinatie van verschillende zeilen en/of windbreekgazen is ook mogelijk (zie Hoofdstuk „materiaal overzicht”). Standaard wordt een 100% luchtdicht PVC-Polyester zeildoek toegepast.

Windbreek- en vogelgaas

Het Power-Roll systeem kan tevens ook met verschillende typen vogel-/ windbreekgaas achter het wikkeldoek worden uitgevoerd. Zonder gaas uitvoeren behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden (zie Hoofdstuk „Materiaal overzicht”).